Превантивни мерки при производството на метални щамповащи части

- 2021-07-22-

1. Редовно проверявайте перфоратора и основата за монтаж на щамповане на щамповащите части, за да се гарантира коаксиалната точност на горните и долните грамофони.

2. Частите за хардуерно щамповане трябва да бъдат стриктно проверени преди монтажа и нанасянето, замърсяванията трябва да бъдат почистени, а направляващата втулка за щамповащите части и матрицата за леене под налягане трябва да бъдат внимателно проверени за добро смазване.

3. За да се осигури експлоатационен живот на теглещите и компресиращите части, пружината на матрицата също трябва да се подменя редовно, за да се предотврати повредите от пружината, причинени от умора, да повлияят на използването на частите за щамповане на чертежа.

4. Когато монтират матрицата, персоналът за щамповане трябва да използва инструменти за производство на меки метали, за да предотврати повреда на щампованите части от удар и екструзия по време на инсталационния процес.

5. Износването на ръба на щанцата и щанцата на щамповащите части трябва да бъде спряно навреме и полирано навреме, в противен случай степента на износване на ръба на матрицата бързо ще се разшири, износването на матрицата ще се ускори, а качеството на щамповане и живота на матрицата ще бъдат да се намали.